162
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-162,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Over ons

Bureau

DroomhuisXL is gespecialiseerd in zelfbouwprojecten en heeft ruime ervaring met ontwerp, begeleiding en realisatie van unieke woningen voor particuliere opdrachtgevers en bouwgroepen met een bijzondere woonwens.
Bij ons is iedere woning uniek en betaalbaar. Voor elk budget ontwerpen wij een op maat gemaakte woning en bieden u in samenwerking met één van onze aannemers een vaste prijs voor de realisatie van uw droomhuis, zodat u later niet voor financiële verrassingen komt te staan.
Wij realiseren duurzame en betaalbare woningen op zelfbouwkavels door het hele land. Met inmiddels meer dan 200 gerealiseerde woningen in oa. Den Haag, Delft, Amsterdam, Utrecht en Almere bent u bij ons aan het juiste adres voor de bouw van uw droomhuis. Door onze ruime ervaring met zelfbouw zijn wij in staat uw woning snel en betaalbaar te realiseren.

Afbouw Garantie

Een woning laten bouwen is een spannende gebeurtenis, waar vaak grote bedragen mee gemoeid zijn. Het is daarom erg belangrijk om uw woning te laten bouwen door een bouwbedrijf dat zowel technisch als financieel haar afspraken na kan komen.
Wij bieden uw woning aan in samenwerking met een erkende Woningborg aannemer. De woning wordt gerealiseerd onder Woningborg Afbouwgarantie (certificaat nieuwbouw). Met deze afbouwgarantie kunt u financiële en ook technische risico’s afdekken.
Meer informatie vindt u op: www.woningborg.nl
Daarnaast werken wij samen met aannemers die zijn aansloten bij het kwaliteitskeurmerk BouwGarant. Deze garantie wordt veelal gebruikt voor verbouwingen, maar kan ook afgesloten worden voor de realisatie van uw nieuwbouw woning.
Meer informatie vindt u op: www.bouwgarant.nl
Beide bovenstaande verzekeringen bieden u als zelfbouwer een aantal belangrijke zekerheden en garanties. Geen financiele risico’s dus voor u!

Vaste lage prijs

Wij bieden u een vaste lage prijs voor de realisatie van uw droomwoning. Dit is een All-Inclusief prijs, zodat wij u gedurende het traject zoveel mogelijk werk uit handen nemen en u lekker kunt nadenken over de inrichting van de woning en de tuin.
De prijzen zijn inclusief:
– Woningborg / BouwGarant Afbouwgarantie
– Bouw van de woning (incl wanden, deuren, electra, leidingwerk, etc)
– Fundering inclusief heiwerk
– Sonderingen & Funderingsadvies
– Constructeur
– Architect
– Bouwbegeleiding
– EPC-en MPG-berekeningen
– Bouwbesluit, daglicht- en ventilatieberekeningen
– Overleg met de gemeente (evt. welstandscommissie)
– Aanvraag voortoets gemeente en omgevingsvergunning
– Aanvraag en coördinatie van NUTS- en bouwaansluitingen
– Vloerverwarming alle verdiepingen
– Duurzaamheidsmaatregelen voor EPC = 0,4
– 21% B.T.W.
De prijzen zijn exclusief:
– Kosten kavel (of erfpachtcanon)
– Bouwleges gemeente (% van de bouwkosten)
– Definitieve aansluitkosten NUTS
– Sanitair en tegelwerk (badkamer en toilet optioneel)
– Keuken (wel inclusief aansluitingen voor de keuken)
– Tuin inrichting of beschoeiingen
Wij werken met een uitgebreide Technische Omschrijving. Hierin staat omschreven wat er wel en niet in de bouwkosten van uw woning opgenomen is en met welke materialen en afwerkingen wij uw woning bouwen.

Uniek

Iedere woning is uniek en wordt op maat ontworpen naar de wensen van de toekomstige bewoner(s). Zo kiest u zelf welke basiswoning het beste bij u past en bepaalt u samen met één van onze architecten de indeling en uitstraling van uw droomhuis.
Op onze website tonen we u een aantal “basis woningentypen” van 3 en 4 bouwlagen. Dit zijn woningen welke we in samenwerking met de aannemer hebben ontworpen en uitgewerkt, zodat deze efficient, bouwbaar en betaalbaar zijn.
Uiteraard zijn er vele verschillende gevelvarianten en plattegronden mogelijk. Denk ook aan extra opties, zoals een schuifpui, dakterras of frans balkon. Ook de kleur van de kozijnen en de bakstenen kunt u bij ons zelf uitkiezen.
Zit uw droomhuis er niet tussen? Geen probleem, wij ontwerpen uw woning ook graag geheel op maat aan de hand van een referentie of moodbord.

Duurzaam

Met ons bouwt u een duurzame en energiezuinige woning met een prettig en gezond binnenklimaat, afgestemd op de eisen van deze tijd.
Onze woningen worden aangeboden met duurzame en onderhoudsarme materialen, hoogwaardig isolatiemateriaal, warmtepomp, vloerverwarming, isolerende beglazing HR++, PV-panelen en mechanische ventilatie.
Dit zorgt voor extra wooncomfort in zowel de zomer als de winter, en bespaart u kostbare energie. Alle basiswoningen hebben een EPC van maximaal 0,4 en krijgen daarmee het Energielabel A+++.
Aanvullend kunnen duurzaamheids maatregelen worden getroffen zoals extra zonnepanelen (EPC=0), groendak of 3-laags glas HR+++. Wij adviseren u tijdens het traject graag over de verschillende duurzaamheidsopties.
Wilt u een Nul-Op-de-Meter woning realiseren? Momenteel realiseren wij 16 NOM-woningen en kunnen wij u hier uiteraard over adviseren.

Meer info?

Uw droomhuis begint met een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek spreken we al schetsend over uw dromen, woonwensen en niet onbelangrijk de bouwkosten.
Neem contact op via onze contactpagina.