871
post-template-default,single,single-post,postid-871,single-format-video,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kavels Trekvlietzone Binckhorst Den Haag

Stoer wonen dichtbij het centrum en aan het water! In de Trekvlietzone komen 18 kavels voor particulieren en 2 kavels voor bouwgroepen te koop. Tot 15 maart 2019 kunt u zich registreren als bouwgroep.

De Binckhorst verandert in rap tempo van bedrijventerrein tot woon-en werkgebied. Als eerste start de ontwikkeling in de Trekvlietzone. Deze ligt mooi aan de Trekvliet waar kavels aan het water worden aangeboden. De Trekvlietzone wordt een levendige mix van wonen, werken en recreëren. En dat in een stoere en stedelijke omgeving met alle nodige voorzieningen. Een prachte plek om te wonen en te werken.

Tuin- en kadewoningen
De kavellocatie biedt plek aan:

7 kavels voor wonen en werken aan de kade
7 kavels voor wonen aan de kasteelzijde
4 kavels voor wonen en werken aan het waterfrontpark
2 kavels voor bouwgroepen voor totaal maximaal 30 woningen
De kavels zijn welstandsvrij en er is veel vrijheid voor eigen invulling van ontwerp en gebruik. De particuliere woningen zijn ruim bemeten. Een bedrijf aan huis is mogelijk. Zelfbewoning geldt voor alle woningen.

Parkeren
De gemeente zorgt voor de bouw van een centrale openbare parkeergarage in de Trekvlietzone. Deze ligt in de nabijheid van de kavels. De koper kan hier een abonnement nemen. Parkeren op eigen terrein of op straat is niet mogelijk.

Duurzaamheid staat voorop
Deze locatie wordt niet aangesloten op het gasnet. Kopers en ontwikkelaars worden gestimuleerd alternatieve schoner en duurzame energiebronnen aan te boren. De gemeente adviseert hier graag in.

De grond kan worden afgenomen door afkoop van eeuwigdurende erfpacht of op basis van erfpacht met canonbetaling. Bekijk voor meer informatie het filmpje ‘Uitgifte in erfpacht’ (2:40 minuten).

Start verkoop individuele kavels
Het vaststellen van het nieuwe omgevingsplan Binckhorst in de gemeenteraad is uitgesteld. De raadscommissie Ruimte heeft gevraagd om meer informatie over de ontwikkelingen in de Binckhorst en de rol die het omgevingsplan hierbij speelt. De komende weken zullen hiervoor bijeenkomsten met de raadscommissie georganiseerd gaan worden. Alle partijen hebben aangegeven dat het belangrijk is dat er voor het eind van dit jaar een besluit wordt genomen over het omgevingsplan en de gebiedsaanpak.
Hierdoor verschuift ook de start verkoop van de individuele kavels en de inschrijving voor de kavels voor bouwgroepen. We houden u op de hoogte via de website www.ikbouwindenhaag.nl en de digitale nieuwsbrief.

Bouwgroepen gezocht
De 2 kavels aan de waterzijde zijn bestemd voor bouwgroepen voor maximaal 30 woningen. Met de fraaie ligging aan het water is het uitzicht prachtig. Om voor deze kavels in aanmerking te komen, moet uw bouwgroep zijn geregistreerd. Registratie voor deze kavels kan tot 15 maart 2019. Kijk voor meer informatie over de registratie op Registratiesysteem voor CPO-bouwgroepen.

Zelfbewoning
Het eerste jaar na start verkoop zijn de kavels alleen voor particulieren beschikbaar met een zelfbewoningsplicht van 3 jaar. Ook de leden van de bouwgroepen bouwen voor zelfbewoning door de leden.

Benieuwd naar alle andere ontwikkelingen in de Binckhorst? Bekijk dan de film ‘Binckhorst, de verrassende kant van het Haagse Centrum’.

Meer informatie
Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Kijk ook op de website van de gemeente den haag